Protejați în funcții publice – partea II – Mateescu Marius

În urmă cu câteva zile, în articolul „Protejați în funcții publice – partea I – CSERE MIHAI”, arătam cum primarul PSD Popa Virgil, îl ține în „brațe” pe consilierul juridic al Spitalului Municipal Săcele, în ciuda faptului că a fost amendat penal pentru violare de domiciliu. În materialul de astăzi vă prezentăm situația nu tocmai liniștită în care se află un al PSD-ist.

Ajuns viceprimar în 2020 în calitate de protejat al lui Narius Dunca pe care l-a mai servit și pe vremea când senatoru semna ca primarul pe la Ministerul Tineretului și Sportului, domnul MARIUS MATEESCU, fost militar de carieră, abia după vârsta pensionării, dar mai ales după aderarea la PSD a ajuns să-și facă ordine în idei, astfel încât în februarie 2023, invitat de Regina Botoxului „la mașina de spălat boarfepolitice de la NițăTV” recunoștea cu nonșalanță: „SUNT UN RĂSFĂȚAT AL PSD-ULUI”.

Lăsând-o pe secretara de redacție aka „Vedeta„, să-i explice invitatului ei care este diferența între „care” și „pe care” și trecând peste faptul că lexicul pe care viceprimarul îl deține si care nu este foarte greu de înțeles, ne întrebăm dacă nu cumva și limbile pe care i le dă în dos Mânzatei contribuie semnificativ la acest răsfăț, care îi împiedică pe mai marii partidului să-i retragă sprijinul politic stimabilului fost „vânător de muște”.

În seara zilei de 13 decembrie 2021 în jurul orei 19:00, Mateescu o izbea violent cu mașina pe doamna Adina Aron care era angajată în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni din dreptul Stației CFR Predeal. În urma impactului, femeia a fost aruncată aproximativ 3-4 metri de pe trecere. După manevrele de resuscitare de la fața loculului, aceasta a fost transportată la spital, dar din nefericire după două luni de coma a murit.

La acea vreme cei de la Cetățeanul.net relatau: „Viceprimarul din Predeal, Marius Mateescu, conducea mașina primăriei cu mare viteză, așa cum reiese din imagini. Surse apropiate cazului spun că viteza mașinii ar fi fost de cel puțin 80 km/h. Drumul era drept, trecerea de pietoni era luminată, iar femeia era îmbrăcată în haine deschise la culoare. Ea a fost lovită după ce a trecut de axul drumului pe trecerea de pietoni. Victima a fost aruncată în aer, iar sacoșele pe care le căra au ajuns pe sensul opus, unde au fost strivite de o altă mașină care trecea prin zonă în acel moment. La fața locului, polițiștii nu au găsit nicio urmă de frânare.

După accident, dintre apropiații viceprimarului au apărut și martori care să susțină la fel ca și acesta, faptul că femeia nu se afla pe trecerea de pietoni și ca aceasta s-ar fi aruncat în fața mașinii. Unul dintre acești martori a fost vicepreședintele organizației PSD Predeal de la acea vreme, șeful Restaurantului La Fontanella, prins de către cei de la Electrica că fura curent.

Din nefericire pentru ei, imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la magazinul Mega Image din zonă, i-au contrazis.

La un an și jumătate de la nefericitul accident și de la decesul femeii, pe portalul instanțelor judecătorești încă nu am găsit niciun dosar deschis pe numele viceprimarului PSD-ist, semn că dosarul de cercetare penală zace prăfuit printr-un sertar.

Să fie oare acest lucru datorat faptului că este un „răsfățat al partidului”?

Încercand să obținem un punct de vedere din partea domnului viceprimar, l-am contactat telefonic, dar telefonul era inchis.

În concluzie, se pare că zicala „unde-i lege nu-i tocmeală” s-a transformat în „unde-i lege, nu-i nimica sigur”, având în vedere că după decesul unui om, viceprimarul PSD al Predealului, Marius Mateescu, se plimba stingher și își face reclamă pe la tot felul de „emisiuni” TV.

Răzvan Negrea * 16-08-2023

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe