O nouă „aroganță” cu iz penal, marca Allen Coliban.

La sfârșitul articolului „Ingineria” lui Coliban de 54.000 € din Parcul Bronzului (cart. Tractorul)”, întrebam retoric dacă nu cumva, primarului brașovean, i-ar prinde bine o examinare făcută de către medicii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov?

Ținând cont de faptul că ilustrul nostru edil a cheltuit pe o toaletă publică 50.000 de euro, după care din fondul locativ al orașului, a permis vânzarea unui apartament ultracentral pentru suma de 723 lei, precum și reflectând la alte „boacăne” pe care le-a întreprins în timpul mandatului său, răspunsul vine de la sine.

Cea mai noua „afacere” pe care Allen a făcut-o, se pare că a fost un „ciubuc” pentru destinderea în binemeritatul concediu de odihnă, sau după cum ar spune domnia sa, „delegație oficială”.

Așadar să începem:

Nu mulți sunt cei care cunosc faptul că organizarea rețelei stradale a orașului se stabilește prin planul urbanistic zonal (PUZ).

În anul 2006, la poziția 31 din anexa 1 aferentă planului urbanistic general (PUG) s-a aprobat PUZ-ul cu numele „Coasta Vacilor”, prin care străzile din Schei, Piatra Mare și Cetinii erau prevăzute cu sens unic. Aceasta, în condițiile în care străzile mai sus menționate au porțiuni în care lățimea este de maxim 3 metri, iar legislația din România, prevede faptul ca lățimea minimă a unei benzi de circulație să fie de 2,75 m.

În martie 2018 din cauza faptului că riveranii din zonă nu respectau sensul unic, la cererea Poliției Rutiere, comisia de circulație a stabilit cu exactitate sensurile și au montat indicatoare rutiere. Pe strada Cetinii sensul de mers era spre urcare, iar pe strada Piatra Mare sensul era de coborâre.

Ca o mică paranteză, în anul 2017, la ultima actualizare făcută la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), din motive necunoscute, probabil pentru stabilirea unei cote de impozitare mai mică, actualul primar al Brașovului, Allen Coliban a declara faptul că deține o CASĂ DE LEMN amplasată pe strada Piatra Mare nr. 56, moștenită în anul 2002. Aceasta în condițiile în care CASA ESTE DIN CĂRĂMIDĂ, iar în prezent se demarează procedura de înălțare in baza unei autorizații de construire ilegal emisă (Dosar nr. 4096/62/2023).

VIDEO

Să revenim.

În același an 2018, la scurt timp după stabilirea sensurilor de mers, Allen Coliban împreună cu un grup de USR-isti, invocând blocarea unui proiect imobiliar în Schei, în realitate dorind să nu mai ocolească aproximativ un km și jumătate atunci când merge acasă, adună semnături și determină comisia de circulație și implicit pe vechiul primar George Scripcaru, să încalce legea și să aprobe circulația cu dublu sens pe aceste două străzi.

Hotărârea Comisiei de Circulație este atacată în instanță de către dezvoltatorul imobiliar al cărui proiect Coliban voia sa îl stopeze, procesul de fond fiind câștigat de către dezvoltator la Tribunalul București, la fel ca și apelul de la Curtea de Apel București, Sentința din dosarul 9471/3/2020 devenind definitivă în 17.11.2021. Soluția pe scurt: „Respinge recursul, ca nefondat. Definitivă. Pronunțată azi, 17.11.2021 prin punerea soluției la dispoziția părților, prin mijlocirea grefei.
Document: Hotarâre 2277/2021 din 17.11.2021

https://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000918754&id_inst=2

Ca fapt divers, prin Hotărârea nr. 5246/2020 emisă de către Tribunalul București la data de 23.10.2020, instanța decide faptul că primarul(la acea vreme George Scripcaru),nu avea calitate procesuală pasivă în respectivul dosar: „Respinge cererea în contradictoriu cu pârâții Primarul Municipiului Brașov şi Municipiul Brașov, prin Primar, ca fiind formulată împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă”.

https://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000918754&id_inst=3

Argumentele ce au stat la baza pronunțării respectivei sentințe au fost acelea ca dacă s-ar circula pe dublu sens, autospecialele ISU nu ar avea acces pe respectivele străzi și astfel s-ar pune în pericol viața pietonilor cât și faptul că în mod legal, doua mașini nu pot circula pe 3 metri: „Admite cererea în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local Brașov. Anulează Hotărârea Comisiei de Circulație a Consiliului Local Brașov din data de 23.05.2018 referitoare la revocarea avizului comisiei de circulație din 27.03.2018, prin care s-a aprobat trecerea circulației de la dublu sens la sens unic pe străzile G-ral Traian Moșoiu, Cetini și Piatra Mare”.

În decembrie 2021, ÎN BĂTAIE DE JOC primarul Allen Coliban a pus în executare hotărârea rămasă definitivă, DOAR PENTRU 5 ZILE, după care acesta a propus din nou Comisiei de Circulație să instituie dublu sens.

Și acest aviz al Comisiei de Circulație a fost atacat în instantă în dosarul 7672/3/2022, reclamantul câștigând fondul: „Admite cererea de chemare în judecată. Anulează avizul din data de 16.12.2021 emis de Comisia de Circulaţie a Consiliului Local Braşov.”. Ținând cont de precedent și probabil convinși fiind că nu vor avea sorți de izbândă, reprezentanții consiliul local, nu au mai făcut recurs.

Însă primarul Allen Coliban, ocupantul aceleași funcții ca și predecesorul său care nu avea calitate procesuala pasiva în dosar,, fără a avea la baza vreo Hotărâre de Consiliui Local, DE LA SINE PUTERE, mai mult ca sigur pe bani publici, angajează una dintre cele mai scumpe case de avocatură din București și formulează recurs la data de 16.05.2023.

Conform OUG 26/2012 primăriile ce au angajați consilieri juridici, nu pot angaja case de avocatură fără acordul consiliului local, având nevoie de „motive temeinice și justificate pentru a face acest lucru”.

Cu toate că reprezentanții Consiliului Local nu a făcut recurs, fiind cert faptul că nu există motive temeinice și justificate pentru a încălca legea, precum și o hotărâre judecătorească definitivă, probabil că Allen Coliban a angajat una dintre cele mai scumpe case de avocatură din București, Nestor & Nestor, ca răsplată pentru faptul ca această casă de avocatură a fost cea care în 2021, în dosarul nr. 15600/3/2021, l-a scăpat de amenda impusă de către Tribunalul București pentru că nu respectase o altă hotărâre judecătorească definitivă.

Cu acest prilej, pe lângă nenumăratele dosare nu tocmai civile în care este implicat, edilului brașovean, i s-a făcut o plângerea la DNA pentru încălcarea OUG 26/2012, aceeași fapta pentru care Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pe fostul primar din Sighetul Marmației, Ovidiu Nemeș.

În încheiere, curioși fiind să vedem până unde va duce „aroganța” lui Allen Coliban, mai punem o dată întrebarea pe care am pus-o la sfârșitul articolului menționat la începutul prezentului material: „Oare, nu cumva, primarului brașovean, i-ar prinde bine o examinare făcută de către medicii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov?

Răzvan Negrea ★ 15-08-2023

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe